Elektronik

Bra råd för frilansaren

Att vara frilansare är populärt i dessa dagar. Det är väldigt många sysslor som numera kan utföras på distans och antalet sysslor ökar hela tiden allteftersom internet växer i omfattning. Det finns en mängd fördelar med att vara frilansare men det finns också en hel del risker. Riskerna omfattar framförallt social säkerhet. Man kan lätt förlora sitt arbete och inkomsterna kan variera mycket över säsongen. Det är med andra ord viktigt att man håller den professionella nivån hög så att man kan fortsätta att tjäna pengar på den verksamhet som man bedriver som frilansare.

Varför vara frilansare

Vad är det som driver önskan att vara frilansare? Det är uppstått en hel del romantik kring tillvaron som frilansare. Men livet som frilansare innebär inte att man kan sitta på en strand under palmerna och tjäna stora pengar. Nej man måste fortfarande vara fokuserad och se till att man hela tiden levererar det som klienterna önskar.

De stora fördelarna med att vara frilansare är det som vi kan kalla för de fem friheterna. Dessa friheter är friheten att kunna arbeta när man vill, med vad man vill, hur man vill, var man vill och med vem man vill. Dessa fem friheter är riktiga godbitar för den som är anställd och sitter i sin kub och väntar på att chefen ska komma förbi och förstöra ännu en dag för en.

Vad behövs i kontoret

Vad är det då för utrustning som krävs för att man ska kunna arbeta som frilansare? Det krävs förstås någon form av hemmakontor som är utrustat för ändamålet. Man måste ha en dator, en skrivare med ett förråd av bläck – få mer bläck för pengarna här, ett bra och bekvämt skrivbord och så vidare.

Det kan tid att etablera sig som frilansare men har man gjort det kan man njuta av en fri tillvaro.