Hus

Bästa kreditkort 2022

Behöver du ett kreditkort för att kunna betala för din renovering eller något annat som du behöver fixa med ditt hus? Då har du kommit helt rätt. I den här texten kommer vi titta närmare på vilka de bästa kreditkorten år 2022 är – och hur du väljer rätt kreditkort för dina behov.

Fundera över din behov

Vad tänker du använda ditt kreditkort till? Om du ska handla mycket saker hos en viss återförsäljare eller butik så kan det vara läge att kolla upp om de erbjuder ett kreditkort. För i så fall har du chans att få extra bra möjligheter att handla med bonuspoäng hos just den återförsäljaren eller butiken.

Så om du vill hitta bästa kreditkort 2022 så gäller det att fundera över dina behov. Det som är bäst för någon annan är kanske inte bäst för dig. Ska du resa mycket så kan det vara SJ:s, SAS eller Norwegians kort som är bäst lämpat. Reser du ofta med bil så är det kanske OKQ8:as eller Preem:s kort som du ska välja.

Kreditgräns

Alla olika kort erbjuder olika kreditgränser. Den kan ligga på mellan exempelvis 20 000 kr och 100 000 kr. Beroende på hur stort behov du har av att utnyttja en kredit kan du titta i förväg på hur mycket de olika korten erbjuder och välj kort utifrån det. Men kom ihåg att räntan varierar mellan olika kort, så om du vill nyttja krediten är det bra att hitta ett kort med låg ränta. Det sparar du mycket pengar på.

Topplista – bästa kreditkorten 2022

Nu har vi tittat lite närmare på hur du bör tänka när du ska välja kreditkort. Här följer en lista över de bästa kreditkorten 2022:

  1. re:member Flex

  2. Norwegian

  3. SAS

  4. OKQ8

  5. Rockerkortet

Just Rockerkortet är en intressant uppstickare med tillhörande app till telefonen. Hos Rocker kan du samla alla dina banker i en enda app och se hur mycket pengar du har på alla dina olika konton. På det sättet får du en väldigt snabb och smidig överblick och behöver inte logga in i massor av olika appar för att få koll på din ekonomi.

Nu har vi fördjupat oss något i detta med vilket kreditkort du bör välja. Kom ihåg att utgå från dina behov och läs på ordentligt om de olika korten innan du väljer. Du kan också prova olika kort i olika perioder för att komma fram till vilket som passar dig bäst.

Det gäller att hänga med i vad som händer, för bankerna och långivarna förändrar sina villkor då och då. Så det kortet som var bäst för ett halvår sedan är kanske inte det längre. Därför är det bra att ha som vana att då och då se över villkoren, jämföra olika kort och byta till det kort som för tillfället har de bästa villkoren. På det sättet kan du optimera din privatekonomi och alltid ha det bästa kreditkortet som finns tillgängligt på marknaden. Lycka till med att välja kreditkort!