Shopping

Kulspetspennor, funktioner och typer

Kärt barn har många namn, förutom kulspetspenna kallas det även kulpenna eller bläckpenna. Kulspetspennor finns på varje kontor, butik och säkert i varje hem.

Kulans funktion

Kulspetspennan är en typ av bläckpenna med en rullande kula i spetsen och bläcket i en kulspetspenna är oljebaserat, vilket gör det trögflytande och snabbtorkande. Eftersom kulan är rullande får man en skön, flytande känsla när man skriver.

Eftersom bläcket är snabbtorkande så är det mycket mindre risk att man råkar smeta ut det, vilket är extra bra om man är vänsterhänt.

Olika märken

Massor av olika märken och tillverkare av kulspetspennor finns. Några exempel är svenskägda Ballograf, Pilot super grip, BIC, Marvy, PaperMate, Parker, Fisher Space Pen, Lamy och de lyxiga Parker-pennorna.

Olika kvaliteter och egenskaper

Det finns kulspetspennor för olika behov och i olika kvaliteter. Till exempel de lyxiga Parker-pennorna är till för den som har lite högre anspråk när det gäller pennor. BIC, Pilot super grip och PaperMate har billigare men prisvärda pennor för mer vardagligt bruk. En annan kategori är ergonomiska kulspetspennor med gummigrepp.

Olika bläckfärger och storlekar

Kulspetspennor finns också i olika bläckfärger och i olika förpackningsstorlekar med upp till 50 pennor i en förpackning. Om man vill vara ekonomisk eller miljövänlig, eller om man bara har en favoritpenna, så kan du fylla på med reservpatroner, det finns refiller som kan ersätta bläcket i nästan vilken kulspetspenna som helst.

Olika tjocklekar

Det finns även kulspetspennor med pennspetsar i olika tjocklekar för att passa alla smaker och tillfällen, samt pennor med raderingsspets och värmekänsligt bläck så att du enkelt kan sudda ut och korrigera misstag. Att hitta rätt kulspetspenna är kanske extra viktigt om man skriver mycket.

Perfekt som present!

En kulspetspenna passar också bra att ge bort i present – ofta ligger den i en exklusiv presentask. Även pennor som är guld- och silverfärgade som drar ögonen till sig. Om du exempelvis vill ge bort en extra personlig present, passar en kulspetspenna med gravyr perfekt.