Elektronik

Hitta rätt slipmaskin för dina behov

En slipmaskin kan vara bra att ha för att slipa olika ytor med. Det kan vara att du måste slipa en större yta, eller en mindre. En slipmaskin har ofta en platta som man fäster slippappret på, samt att den har ett motorhuvud och en dammuppsamlare. En bra modell att välja är S Maskin slipmaskin. Om du är en person som gillar att renovera mycket hemma, så kan det vara en fördel att köpa dig en bra slipmaskin. Dock finns det ju en massa olika slipmaskiner, som passar för olika saker. När man talar om slipmaskiner för hemmabruk så är de vanligaste modellerna dessa:

  • Excenterslipmaskin

  • Multislip

  • Bandslip

  • Planslip

Du bör därför fundera på vad för slipmaskin det är som täcker dina behov. När man talar om en excenterslip så passar den för att slipa ytor som är plana eller böjda. Passar bra för att ta bort färg och lack med. En multislip är bra om du vill ha en flexibel slipmaskin. Bandslipen är för dig som vill kunna slipa stora ytor, som bänkskivor eller golv. En planslip är bra för att slipa fint med.

Välja en bra slipmaskin

När du ska välja slipmaskin, oavsett modell, så är det viktigt att tänka på hur den är utformad. Det är bra om den har ett ergonomiskt grepp. Den bör inte heller ha en för hög vibrationsnivå. En annan viktig sak är att den har en bra dammuppsamlare. Det är inte bra att andas in slipdamm!

Du bör oavsett slipmaskin du väljer även tänka på säkerheten då du använder den. Du bör ha en viss skyddsutrustning på dig. Bland annat är det smart att ha på ett bra andningsskydd, även om bra dammuppsamlare finns. Ha även på dig hörselskydd för att skydda hörseln. Sedan bör du även se till att ha på dig skyddsglasögon, för att skydda dina ögon.